Galerie
Exposities
Kunstenaars
      Lies Lobatto
      Paul Ceulemans
      Monica van Dael
      Guus van Eck
      Kim Kroes
      Jacqueline van der Laan
      Jacinto Moros
      Neige
      Albert in 't Veld
Stockshop
Lijstenmakerij
Beeldentuin
Studio
Contact | Route

Paul Ceulemans

Paul Ceulemans studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Vrijwel direct na zijn opleiding vertrok hij naar Spanje om daar in de eindeloze vlaktes van de binnenlanden de stier op te zoeken in zijn natuurlijke omgeving. Paul maakt metershoge aquarellen, geschilderd na spannende momenten in het veld. Met een paar vloeiende lijnen weet hij het temperament van het dier vast te leggen. Niet minder raak en krachtig zijn de bronzen beelden van dezelfde stieren. Zijn beelden barsten haast van de energie die er in zit en tonen tevens de kwetsbaarheid van het beest.

Sinds 2 jaar heeft Paul een Spaanse greyhound, de galgo. Aangetrokken door de schoonheid en elegantie van de greyhound ontdekte hij een verrassende geschiedenis. Het verhaal van de greyhound begint al bij rotstekeningen, zijn connectie met goden en aanwezigheid in beroemde adelijke portretten. Ceulemans toont zijn persoonlijke band met de greyhound en speelt met barokke elementen als verwijzing naar de geschiedenis. 


Tijdens de expositie in HCH gallery laat Ceulemans voor het eerst deze nieuwe serie beelden en aquarellen zien.Website van Paul Ceulemans

 
Copyright © HetCleyneHuys (2020) - realisatie VVICT